esmaspäev, 4. veebruar 2013

Esimene nädalavahetus Reykjavikis

Meie maja asub Reykjaviki kesklinnas. Elame koos teiste pikaajaliste vabatahtlikega. Ma ei ole suutnud isegi kokku lugeda, kui palju meid siin on. Lisaks elab meiega koos paks kollane kass, kelle toidukausi kohal ilutseb kirjake “Don´t feed cat. Let him die”. Laupäeva õhtul nägin esimest korda ka oma toakaaslast, kes saabus Islandile juba kaks nädalat tagasi. Ta on prantslanna, kes õpib kodumaal politoloogiat.

Laupäeval veetsime mitu tundi ujulas, kus kõik vabatahtlikud saavad käia tasuta nii palju, kui soovivad. Ujusime ning veetsime aega õues asuvas mullivannis, mille temperatuur on +39 kraadi. Tõeline lõõgastus. Õhtu möödus koos pitsat valmistades ning üksteisega vesteldes.

Islandile jõudes oli ilm väga ilus, meenutades Eestimaa varakevadet. Pühapäeval läks ilm väga kehvaks. Tuul on kohati väga tugev ning laupäeva õhtul alanud lörts asendus lume tuiskamisega. Majaelanikud räägivad, et praegu on ilmaga veel hästi, kuna vahel juhtub ka nii, et tuul kisub pikali ning inimestel palutakse väljas mitte liikuda.

Pühapäeval uudistasime kohalikku kirbuturgu, kus müüdi kõiksugu kraami - riideid, raamatuid, jalanõusid, Islandile omaseid lambavillaseid kudumeid ning toiduaineid. Õhtul käisime jälle ujulas, seekord Reykjaviki suurimas. Saame ka seal käia nii palju kui tahame. Taaskord mõnulesime õues asuvas kuumas basseinis. Tundub, et välibasseinid on siin väga populaarsed. Mõnus on olla kuumas vees lageda taeva all, ümberringi lumi ja meeletu tuul. Õhtul käisime jazzi kuulamas, kahjuks jõudsime kohale üsna kontserdi lõpuosas, kuid saime siiski mõnusa elamuse.


1 kommentaar:

  1. Viimane pilt on ju vaade Tallinnale :D ainult natuke peegelpildis

    VastaKustuta